Chateau Cantara 450CT 2001

      Geen reacties op Chateau Cantara 450CT 2001

Ook de derde caravan in korte periode (begin 2011, zie de voorgaande posts) was afkomstig uit 2001. Ditmaal een Chateau Cantara. Dit was voor ons de tweede Chateau op rij nadat de vorige na aanschaf toch niet bleek te zijn wat we zochten.

Zeer luxe Cantara 450 CT

Een Chateau Cantara 450 CT uit 2001. Deze heb ik gekocht in De Krim. De meest luxe uitvoering van Chateau. Bij aankomst een erg mooie caravan qua uiterlijk. Lichtmetalen velgen, gladde beplating en een moderne uitstraling. Ook het binnen interieur was naar mijn mening erg mooi.

Levensduur caravanbanden

Ik wist dat deze caravan wel wat uren buiten had doorgemaakt (seizoenplek). Daar was de prijs ook naar. De wagen stond zelfs nog op de originele banden uit 2001. Dat was niet veilig meer. De advies norm voor caravanbanden is namelijk: vervangen na 6 jaar! Veel gebruikt of niet, na 6 jaar is er gevaar voor uitdroging vanwege het lange stilstaan.

Voordat ik de caravan kocht heb ik een bandenbedrijf in Zwolle (Banden Autoservice Premio van Essen) benaderd of ik daar terecht kon als ik de caravan daadwerkelijk zou meenemen. Dat was geen probleem. Ik heb de caravan gekocht en heb gelijk in Zwolle de banden laten vervangen. Ik werd direct geholpen onder het genot van een goede bak koffie. De nieuwe banden gaven wel even een beter gevoel richting huis. Bij bovengenoemd bedrijf kan de caravanrijder overigens ook terecht voor een complete caravan-check of onderhoudsbeurt volgens BOVAG richtlijnen. Dit is mijn inziens zeker de moeite (en investering) waard als je van plan bent een caravan langere tijd te rijden.

Interieur niet schadevrij

Eenmaal thuis vond men de caravan wel mooi maar het interieur niet goed genoeg. Ook weer als smoezelig beoordeeld. Bovendien vonden we na aankoop een gedeeltelijk gescheurde douchebak in de wc-ruimte. Dus ook deze caravan weer in de verkoop en zo ging ook deze weer binnen afzienbare tijd het pad af.

De Chateau Cantara heb ik gereden met de Ford Mondeo. Dit was verder een prima combinatie.

[slideshow_deploy id=’203′]

Geef een reactie