Chateau Calista 450 Mon Reve 2002

      Geen reacties op Chateau Calista 450 Mon Reve 2002

Na de 3 eerdere caravans (Fendt Platin, Chateau Calista Chalet en Chateau Cantara) in 2011 heb ik uiteindelijk voor de vakantie in dit jaar een Chateau Calista 450 Mon Reve uit 2002 gekocht.
Deze caravan heb ik samen met de echtgenote gekocht in Roermond. We hebben er gelijk een leuk uitje van gemaakt door in het plaatsje Beesel een overnachting te boeken in een heel leuke Herberg, de nacht voordat we bij de caravan zouden gaan kijken.

Dit betrof Herberg De Bongerd in het centrum. We kwamen er pas ruim na 20.30 uur aan maar we werden zeer hartelijk ontvangen door de eigenaar die ook de kok nog een heerlijke maaltijd liet bereiden.
Een volgende verrassing was dat hij voor ons de bruidssuite had geregeld bovenin het gebouw. Erg leuk. De avond hebben we nog leuk gesproken met de eigenaar en een man die daar alleen aanwezig was met als doel om daar wethouder te worden. Hij had de volgende dag een sollicitatiegesprek. Leuk dat soort spontane gesprekken.

De Chateau Calista 450 Mon Reve

We troffen de volgende dag een erg leuke caravan aan. Deze caravan had een lengtebed/Frans bed met het bekende schuine kantje. Er was een rondzit aanwezig in plaats van de inmiddels niet meer gewenste treinzit. De caravan was schoon en netjes. Over de kwaliteit van de Chateau had ik geen vrees.

Met deze caravan in het voorjaar/Pasen naar Limburg geweest op camping De Geelenhof in Kelpen/Oler. Mooie camping met verharde plateautjes voor je caravan om de voortent op te zetten.

Reis naar Oostenrijk, Hongarije en Kroatie

In de zomer van 2011 zijn we eerst naar Oostenrijk geweest bij kennissen op de camping in Karinthië. Daarna door naar het Balatonmeer in Hongarije. Ditmaal aan de zuidkant van het meer bij de plaats Siofok. Dit is de meest toeristische plaats rond het meer. Onder andere wordt hier het jaarlijkse muziekfestijn Balatonsound gehouden.

Dit festival wordt massaal bezocht door de jeugd uit heel Europa. Het vormt het tweede grote festival van Hongarije. Hoofdact is nog altijd het Sziget-festival bij Boedapest.
In Hongarije kennissen bezocht die een woning hadden iets ten zuiden van het meer.

Na dit bezoek zijn we vertrokken naar Kroatië.
Daar zijn we op camping Korana bij de Plitvicemeren beland. Een echte doorgangscamping van bezoekers van dit geweldig mooie natuurpark. Hier moet je als toerist een keer geweest zijn. Prachtige meertjes, watervallen, watervalletjes, niveauverschillen en een schitterende natuur. Je loopt hier een route over paden en houten loopbruggen dwars door dit park.

Schuine caravan plek

Vervolgens zijn we als laatste vertrokken naar Istrië om daar op camping Vestar bij Rovinj de laatste vakantiedagen door te brengen. Een drukke camping. Hutje mutje. Het was er ook nog eens bloedheet. Hier hebben we dus weinig tot niets gedaan.

Het was er zo druk dat we een alleen een vrij schuine plek konden krijgen. We hebben met de auto de caravan achteruit op het schuine vlak geduwd. Dat ging met het nodige verbrande rubber gepaard. Uiteindelijk is het toch gelukt met wat hulp van omstanders. Vooral om de caravan op het schuine vlak van de auto los te koppelen was nogal een spannend moment. Gelukkig met hulp de zaak op de plek weten te houden. Daarna rem erop, poten uit, blokken voor de wielen en we stonden.

De Calista 450 Mon Reve heeft zich prima gehouden deze vakantie. Behoorlijk wat kilometers gemaakt maar geen problemen tegen gekomen. De caravan heb ik na de vakantie uiteraard weer verkocht.

[slideshow_deploy id=’221′]

Geef een reactie