Fendt Tendenza 465 SFB 2011

      Geen reacties op Fendt Tendenza 465 SFB 2011

In het voorjaar van 2013 zijn we tijdens de meivakantie weer naar de camping in Groningen gegaan. Vlak voor deze vakantie had ik een prachtige caravan zien staan bij Pauw Recreatie in Heerhugowaard. Dat betrof een Fendt Tendenza 465 SFB uit 2011. 


Inmiddels had ik al enige weken de Fendt Saphir 450 SQB op marktplaats staan. Daar kwamen maar beperkt serieuze reacties op. Dus ik naar Pauw om te kijken of ze de 450 wilden inruilen. Op de avond voordat ik heen zou gaan werd ik ineens benaderd door serieuze kopers voor de 450.
Hierdoor vroeg ik aan Pauw een voorstel met inruil en zonder inruil.

De verkoop van de Saphir 450 SQB

Beide voorstellen stonden me wel aan. De potentiële kopers van de 450 SQB hadden namelijk ook een goede prijs geboden. Nu was het probleem dat de kopers uit het zuiden van het land niet eerder konden komen kijken dan het moment dat wij op de camping in Groningen zaten. En wij wilden ook graag de nieuwe caravan (de Tendenza 465) mee. 


We hebben het uiteindelijk zo afgesproken dat ik de Saphir 450 bij Pauw mocht neerzetten. Daar konden de kopers hem bezichtigen en (na betaling) meenemen. Mochten ze niet kopen dan ging het inruilvoorstel van kracht.
Op de afgesproken dag van bezichtiging is de 450 ook daadwerkelijk gekocht. Wij zaten in een restaurant in Groningen met de telebankieren app in de hand te kijken of de betaling was voltooid en vervolgens gaven we ons fiat aan de verkoper van Pauw om de caravan mee te geven. De kopers hebben we dus nooit gezien. Grappig zoiets.

De Fendt Tendenza 465 SFB

Omdat wij zo dicht tegen onze meivakantie aan zaten heeft Pauw gezegd dat we de caravan maar mee moesten nemen om tijdens de vakantie de mogelijke gebreken te noteren omdat zij geen tijd meer hadden om de caravan aflevering klaar te maken: een geweldige oplossing, vonden wij.


Kleine gebreken na aankoop

Tijdens de vakantie waren er een tweetal gebreken. De eerste was lekkage, een slangetje achter de koelkast had het begeven met als gevolg een zeiknatte vloer. Het tweede gebrek was een klein aantal lampen die weigerden. Deze (kleine) gebreken zijn na de vakantie direct keurig opgelost.

Prachtige, degelijke caravan met klasse uitstraling

De Fendt Tendenza is een geweldig mooie caravan. Ook weer de grote tower koelkast. Daarnaast straalt deze caravan klasse en degelijkheid uit. Het interieur is ook een streling voor het oog.

Het model 2011 was het introductiemodel en was standaard uitgerust met een douche-unit. Dat gebruik je nooit maar staat wel leuk.
Hij straalt niet alleen degelijkheid uit maar is het ook. Je voelt aan alles dat het goed in elkaar zit en tegen een stootje kan.


Lengte maat verschil caravan 465 t.o.v. 450

Je zou zeggen dat de caravan met type aanduiding 465 niet veel groter is dan de 450. Dat klopt niet. Deze caravan is qua maatvoering ongeveer gelijk aan een 490. Zo kent Fendt ook een model 445. Dat zet je ook op het verkeerde been. Deze is namelijk vergelijkbaar met een maat 470. Waarom dit is, weet ik nog niet. Ik hoop hier ooit nog achter te komen (indien je me aan dit antwoord kunt helpen dan hoor ik dat graag via info@caravanblog.nl).

Gasaansluiting buitenzijde en warme lucht in de voortent

Deze caravan was uitgerust met twee handige opties: een gasaansluiting achter een klepje aan de buitenkant van de caravan waar je rechtstreeks je scottelbrai op kan aansluiten.
Daarnaast was er een opening achter een klepje waarmee je warme lucht van de kachel de voortent in kon laten stromen. De eerste optie veel gebruikt, de tweede optie helemaal niet.


Er zat bij deze caravan overigens een schitterende voortent. De kleur, donker antraciet, en de grootte van de tent waren prachtig. Het betrof een voortent met daaraan gekoppeld een luifel met zijwanden. Hiermee had je een zee van ruimte.

Reich Mover onder de Fendt Tendenza

Na de meivakantie heb ik de goedkoopste mover onder de caravan laten zetten. Zie hiervoor ook de rubriek “Movers”. Dat was toch wel handig met deze zware caravan. Leeg woog de caravan 1250 kg met een maximaal gewicht van 1500 kg. De combinatie van deze mover met deze caravan was acceptabel. Af en toe was een klein duwtje nog wel nodig.

Vakantiebestemmingen Tendenza

In de zomervakantie 2013 zijn we er mee naar Oostenrijk geweest. We stonden in de buurt van de plaats Judenburg/Zeltweg/Fisching op een specifieke 50+ camping . Erg mooi en netjes ingevulde camping. Sanitair was ook op zijn Oostenrijks; prachtig en schoon. We hebben daar ruim 14 dagen gestaan zonder 1 drup regen. Geweldig.

Combinatie Fendt Tendenza-Mazda CX5 165PK

Inmiddels hadden we een andere (lease-) auto gekregen en zijn daarmee op pad gegaan. Het betrof een Mazda CX 5 met een 165PK sky-active motor. Een turbo loze motor met een hoge compressie. Het koppel van de motor lag op 210 NM. Op papier een hele verbetering ten opzichte van de tot nu toe gereden Ford Mondeo.

De nieuwe auto deed het uitstekend met de Fendt Tendenza. Een erg mooie combinatie om te zien. We hebben de Tendenza alleen in Nederland bereden met de Mondeo maar ik vermoed dat deze auto er in het buitenland met heuvelachtig terrein meer moeite mee zou hebben.

Mazda CX5 caravan trekgewicht een raadsel

Nadeel van de Mazda CX5 is dat de auto maar 1285 kg weegt. Voor dit soort SUV-achtige auto’s erg laag. Dat betekende dat we alle zware spullen uit de caravan zoals de voortent, gasfles, voortentkleed enz. in de auto hebben gelegd. Gewoon om te zorgen dat de auto met inzittenden zwaarder werd dan de caravan.

Dat deze auto op papier (kentekenbewijs) 1800 kg mag trekken is voor mij dan ook een raadsel. Lijkt me gewoon gevaarlijk bij een dergelijk gewicht. Die trekgewichten van de diverse merken auto’s zijn vaak een raadsel hoe men die vast stelt. Sommige auto’s wegen 1600 kg en dan mag er maar 1300 kg achter. O.a. Renault en Ford hebben dit een hele periode gehad met diverse modellen. Dat is inmiddels wel verbeterd.

Fendt Tendenza 2 jaar gehouden

Wegens familieomstandigheden zijn we net iets eerder uit Oostenrijk vertrokken dan gepland.
2014
Deze familieomstandigheden zijn de reden geweest om de caravan niet in de verkoop te doen c.q. de aandacht daar aan te geven. De caravan is in de stalling gegaan om er in het voorjaar 2014 weer uit te komen.

In het voorjaar weer naar de camping in Groningen gegaan. Geweldige tijd gehad. In de zomer zijn we met deze caravan naar Slovenië geweest. Deze keer niet naar de bekende westkant van dat land maar helemaal naar het oosten tegen de grens met Hongarije. We hadden daar een camping gezien bij een kuuroord. Op de foto’s leek het een prachtig complex.
Eenmaal aangekomen bleek het net even wat eenvoudiger dan gedacht.

Het kuuroord/hotel was een wat gedateerd gebouw met een echte oost Europese uitstraling. Achter het hotel lag een kuuroord en zwembadcomplex. Dat zag er allemaal acceptabel uit. Water genoeg en heerlijke warme en koude baden. Tevens een wedstrijdbad waar de nationale zwemploeg aan het trainen was.

Direct aan het waterpark lag de camping. Dat was meer een soort uit de kluiten gewassen sportveld. Niet echt een gezellige camping. Het sanitair was wel schoon maar was erg gedateerd en gehuisvest in een soort tijdelijke units.

Muizen in Slovenië

De kinderen en een schoondochter (22 en 25 jaar) waren ook mee deze vakantie. Ze sliepen in tenten naast de caravan. Tevens stonden deze tenten aan de rand van de camping tegen een maïsveld aan. Je raad het al: er zaten muizen in dat veld. Dat hebben ze geweten in de tenten. De muizen liepen onder de tent door en maakten hier en daar gaten in de bodem. Ze hebben het wel volgehouden op die plekken maar met tegenzin.De omgeving in dit gebied is ook niet zo spectaculair en Nederlanders kom je er bijna niet tegen. Op de camping stonden vooral oudere mensen met campers uit Duitsland en Oostenrijk. Voor een mooi uitje zijn we naar Zagreb geweest in Kroatië. Dat is een prachtige stad en zeker de moeite waard om te bezoeken. Tevens zijn we naar de bekende plaats Maribor (Slovenië) geweest. Ook een erg leuke stad met een helaas erg negatieve historie uit de 2e wereldoorlog.

Fendt Tendenza beste en meest luxe caravan zo ver

Na de vakantie van 2014 hebben we de Tendenza weer verkocht. Het was de beste en meest luxueuze caravan die we tot nu toe gehad hebben.


[slideshow_deploy id=’367′]

Geef een reactie