Burstner Averso Top 430 TS 2013

      Geen reacties op Burstner Averso Top 430 TS 2013

In februari 2016 had ik op marktplaats een caravan gespot die bij dealer de Jong in Hattem te koop stond.
Deze caravan was niet uit hun eigen voorraad maar een wagen die ze verkochten voor een particulier (bemiddeling).Het betrof een Burstner Averso Top.

Een erg luxe uitgevoerde caravan met een prachtig interieur. Ook het uiterlijk was erg mooi met gladde beplating en zwart gepolijste lichtmetalen wielen. Er zat een volautomatische mover onder van het merk Reich. Zie hiervoor ook de rubriek “movers”.

Modern

Zoals gezegd betrof het een uiterst moderne caravan met een prachtig interieur. De toiletruimte was uitgerust met een wasbak en kraan die je thuis nog niet eens hebt. Heel mooi gemaakt. Ook de kleurstelling, half(kunst-)lederen bekleding met afneembare hoofdsteunen geven de caravan een chique uitstraling.
Maatje 430 betekent wel wat beperktere ruimte. Dat is logisch als je grotere caravans gewend bent.

Nadelen

Weinig. Als ik er dan toch twee mag noemen: nadeel vonden wij de treinzit. Krap en korte zittingen. Verder zijn de aftap-kraantjes van het watersysteem slecht bereikbaar. Zitten helemaal voorin de caravan onder het grote dwarsbed en net niet aan de kant van het serviceluik. Dus je moet binnendoor. Dan moet je wel rank en slank zijn om daar bij te kunnen. Daarvoor maar even de hulp ingeroepen van een derde.

Andere auto

Door omstandigheden moest ik afscheid nemen van de Mazda CX 5 (leaseauto). Ik moest weer privé een auto zoeken. Omdat ik geen keuze kon maken heb ik de auto van mijn zoon maar overgenomen. Die was aan wat anders toe.

Het was totaal wat anders dan ik gewend was: een Opel Astra met dieselmotor. Nou denk je natuurlijk gelijk dat dat een stuk minder zal rijden met een caravan. Nou dat was een erg positieve verrassing. Het betreft hier namelijk een 1.7 CDTI Ecoflex uit 2011 met 130 pk en 300 NM koppel. Nou ik kan je verzekeren, dat gaat als de brandweer. Wat een power zit er in zo’n diesel. Daar kunnen de Ford Mondeo en de Mazda CX 5 een puntje aan zuigen.

De Opel weegt schoon aan de haak ook nog eens 1400 kg (net zoveel als de Mondeo) zodat je niet bang hoeft te zijn dat de caravan het overwicht krijgt.
De vakantie naar Hongarije met de Burstner Averso en de Opel was een feest op de snelweg en de hellingen.

Trekgewichten

Onbegrijpelijke keuzes worden er gemaakt bij de vaststelling van de trekgewichten bij auto’s. De Opel die ik nu rijd was een upgrade van de Opel Astra 1.7 CDTI met 125 pk en 280 NM. Deze auto mocht volgens RDW 1500 trekken. De upgrade is sterker, precies dezelfde auto maar wel uitgerust met een Start/Stop systeem (dat je kunt uitschakelen). Nu mag er maar 1300 kg achter. Rara.
Nog maar even de Mazda noemen: 1285 kg leeggewicht en trekgewicht 1800 kg. Opel: 1400 kg leeggewicht en trekgewicht 1300 kg. Rara.

Camping Weidumerhout

Met deze Burstner Averso en auto in het voorjaar naar een camping Weidumerhout in Friesland geweest. Een boerencamping met voldoende ruime plekken en een boerderij met horeca erbij. Het sanitair was erg netjes en schoon.
Wij hadden daar alle dagen prachtig voorjaarsweer. Het was er gewoon warm en droog. Dat was maar goed ook want de grond waar je op stond betrof een echt boeren knollenveld. Als dat nat wordt kom je er met een normale personenauto niet doorheen. Maar goed, wij hebben het niet meegemaakt maar is wel een puntje waar je rekening mee moet houden.

Zomervakantie 2016: Hongarije

De zomervakantie ,zoals gezegd, weer naar Hongarije. Net als vorig jaar. Toch maar weer naar camping St.Ilona. Het was weer echt thuis komen. Gezellige dagen gehad met een aantal andere Nederlanders, een Frans echtpaar en een Belgisch echtpaar met hun zoon. Erg leuke vakantie gehad.

Op de terugweg hebben we deze keer andere campings aangedaan dan de gebruikelijke camping Am Hauenstein in Velburg (A3, Duitsland). Deze keer zijn we de eerste keer gestopt tussen Passau en Regensburg op camping Auf dem Kapfelberg. Een eenvoudige boerencamping met eveneens eenvoudig sanitair. Wel schoon en netjes.
De camping heeft een geweldig uitzicht over de Donauvallei. De camping heeft verder geen horecavoorzieningen.
Om lekker te eten moesten we naar een nabij gelegen dorpje. Daar een restaurant gevonden waar we een geweldige maaltijd kregen voor een minimale prijs. Eten is in Duitsland sowieso stukken goedkoper dan in Nederland.

De tweede onderwegcamping was camping Oranienstein bij Limburg am Lahn. Daar hadden we eerder gestaan. Een grote camping met veel faciliteiten. Even een beetje aanpassen gezien de drukte die hier is. Maar het restaurant maakt een hoop goed.

Verkocht

Na de vakantie de Burstner Averso in een week al weer verkocht. Dat kan zomaar snel gaan.

Geef een reactie