Caravana Leeuwarden 2017

      Geen reacties op Caravana Leeuwarden 2017

Zondag 22 januari naar Leeuwarden om de Caravana beurs te bezoeken. We stonden rond 10.30 uur voor de deur. Drukte viel alleszins mee. Hieronder even de highlights die wij interessant vonden:

Campers

Bij binnenkomst is de eerste hal geheel gevuld met campers. Nu ligt onze interesse daar helemaal niet. Wij zijn een caravanblog niet waar?
 Toch verbazingwekkend dat daar zo’n grote markt voor is. Als je kijkt naar het prijsniveau van campers dan vraag je je wel af wie dat allemaal zomaar kan doen. Of je steekt je diep in de schulden.
Maar goed, het is wel prachtig en indrukwekkend hoor wat je ziet.Campings

Een enorme groep campings staan er opgesteld die hun plekje aanprijzen. Er is naar mijn mening wel meer geclusterd. Campings die er voorheen individueel stonden worden nu regionaal of landelijk vertegenwoordigd. Wel zo efficiënt maar iets minder persoonlijk.


Van de “kleinere” campinglanden staan wel meer individuele campings. Nu was het thema dit jaar Duitsland. Dat was goed merkbaar. Veel campagne werd gevoerd voor dit land. We rijden er met z’n allen altijd wel doorheen maar er langduriger staan doen we toch wat minder. Is toch wel een prachtig land.

Caravans

Weer mooier dan vorig jaar. Wat ons opviel is het prachtige interieur van de Adria caravans. Mooi strak en kwalitatief lijkt het ook prima in orde. Adria heeft zijn vroegere Oost Europese imago wel achter zich gelaten.
De overige merken doen ook hun best om een strak en jeugdig interieur te presenteren. Dethleffs bijvoorbeeld met de C’go. Toch kon die niet op tegen het mooie interieur van de Adria (Adora). Smaken verschillen gelukkig. Daarom is er voor elk wat wils.

Waar ik eigenlijk niet zoveel naar kijk maar wat toch wel indrukwekkend is, dat zijn de Engelse caravans. Deze keer eens goed doorheen gelopen. Erg mooi en inmiddels ook iets minder klassiek ingericht. Eigenlijk zijn de lange zitbanken met uittrekbare tafels veel handiger dan de vasteland caravans met te grote tafels. Geeft veel meer ruimte zo. Ook het uiterlijk ziet er erg mooi uit. Kwalitatief verwacht ik dat het prima voor elkaar is. Mocht je echt Engels een beetje te gewaagd vinden dan kan je altijd nog gaan voor de Sprite. Dit merk staat met 1 been in Engeland en eentje op het vaste land qua uiterlijk en inrichting.

(Voor-) tenten

De tenten afdeling op Caravana hebben we overgeslagen. Onze interesse ligt uiteraard meer bij de voortenten. De volgende merken waren er sowieso: Isabella, Unico, Walker, Fortex en Dorema. Dorema heb ik meerdere keren gehad. Prima tenten. Ik heb ze nooit op onvolkomenheden kunnen betrappen.
Speciale belangstelling ging nu uit naar de Unico Genua 280 Champagne/Zwart. Dit betrof de door de ANWB best geteste tent. Deze tent zit bij mijn laatst aangekochte caravan en had de tent nog niet “live” gezien. Dat kon nu wel want ze hadden hem opgesteld staan. Gewoon prachtig.
Over de andere merken heb ik niet direct een mening/oordeel. Ken ze niet goed genoeg.

Overige

Wat ik al een aantal keer had gehoord maar nu kon zien was het schoonmaak-apparaat voor de Thetford toiletbakken. Pracht systeem om je afvaltank goed te kunnen reinigen. Ik hoop dat meerdere campings deze aanschaffen. Mensen hebben best wel geld over voor een echt schone tank.


Verder veel gezien maar na 2,5 uur slenteren was het wel weer genoeg voor deze editie van Caravana.

Geef een reactie