Kampeermarkt Pauw Recreatie 28 Januari 2017

Kampeermarkt Pauw Recreatie 28 januari 2017

Na de Caravana ook de kampeermarkt van Pauw Recreatie in Heerhugowaard bezocht. Daar stonden weer vele campings opgesteld met hun marktkraampjes.
Je krijgt weer helemaal zin om de caravan uit de stalling te halen en op pad te gaan. Er zijn zoveel mooie campings te vinden in Nederland op plekken waar een hoop is te zien in de omgeving. Hierdoor hoef je eigenlijk niet eens naar het buitenland. Maar ja, het weer is de onzekere factor.

Gebied Noord-Oost Nederland

Een provincie als Groningen bijvoorbeeld is door velen nog niet ontdekt. Er stond op deze beurs een cluster van een 5-tal campings uit het gebied “Westerwolde”. Het meest zuidoostelijke puntje van Groningen. Prachtig rustig gebied met veel bezienswaardigheden. De campings som ik even op:

-Camping Wel Wait (boerencamping)
-Camping Zomersbuiten (gasten kunnen uit eigen tuin plukken)
-Camping De Kapschuur (Camping en B&B)
-Camping De Bronzen Eik (grotere gezinscamping met groepsvelden)
-Camping Buitengoed het Achterdiep (VEKABO, 15 plaatsen, rustzoeker)

De door ons in de blog genoemde camping Buitengewoon Groenhoff blijft vooralsnog dicht wist men ons op de beurs te vertellen. Dit wegens het tragische overlijden van de eigenaar Be Dijkhoff in 2016.
Wij kiezen in het voorjaar zo rond Hemelvaart en Pinksteren (vanuit Noord Holland) vaak voor campings in Friesland, Groningen of Drenthe. De reden is de makkelijke bereikbaarheid als half Nederland met die dagen op pad gaat met hun kampeermiddel. Dan zijn de wegen naar het zuiden vaak overbelast.

Andere interessante campings

Ook hiervan hebben wij materiaal mee genomen:

-Minicamping Hendriks Wijkje gelegen te Elim (Zuid Drenthe). Doelgroep gezinnen en ouderen met kleinkinderen.
-Camping Lindenhof gelegen te Wolfheze (Gelderland). Doelgroep gezinnen. Een grotere camping met tevens chaletverhuur.
-Camping De Maashoeve gelegen in Ohe en Laak (Limburg). Een VEKABO camping waar alleen personen boven 18 jaar welkom zijn. Althans kinderen mogen er wel komen maar niet blijven slapen.
-Camping De Sangershoeve ook gelegen in Ohe en Laak (Limburg). Ook een VEKABO camping. Hierbij lijkt de doelgroep ruimer te zijn. Kan het op de website en folder niet precies vinden.
-Camping Swichumer Pleats gelegen te Swichum (Friesland). Minicamping met 15 plaatsen. Voor de rustzoeker.
-Camping ut Paradeske gelegen te Goirle (Noord Brabant). Minicamping. Geschikt voor de ouderen onder ons eventueel met hun zeer jonge kleinkinderen. Ook geschikt voor de rustzoeker.

Campings in Zuid-Oost Europa

Ook de buitenlandse campings zijn goed vertegenwoordigd op de beurs.
Onze speciale belangstelling gaat altijd uit naar Kroatië, Slovenië en Hongarije. Landen waar kamperen sowieso nog betaalbaar is en waar je verassend veel cultuur kunt vinden. Het Oost Europese grauwe karakter laten deze landen steeds verder achter zich.

Slovenië is het meest moderne van de drie. Dan volgt Kroatië en als laatste Hongarije. In Hongarije zijn de hoofdwegen bijvoorbeeld uitstekend maar de binnenwegen kunnen nog wel wat onderhoud gebruiken. Ook het algemene onderhoud en opknappen van oude gebouwen heeft daar nog wel aandacht nodig.
Er stond op de beurs een cluster van 4 campings met Nederlandse eigenaren. Deze 4 promoten zich op www.rondjehongarije.eu. Het zijn kleinschalige dorpscampings.

Campings Duitsland

Interessante campings in Duitsland waren camping Donnersberg en de campings in Hanoversch Munden. De eerste ligt ongeveer tussen Frankfurt am Main en Luxemburg in. Camping ziet er leuk uit en vooral geschikt voor gezinnen met kinderen.
De tweede plaats ligt ten noorden van Frankfurt am Main en kent meer campings. Mooi gebied met veel “vakwerk” huizen.

NCC Caravanclub

Verder aanwezig de NCC caravanclub, de VEKABO (plattelands campings) e.a. De NCC is een algemene caravanclub zonder merkenbinding o.i.d.
Zou voor ons iets kunnen zijn want een merkenclub wordt wat lastig als je steeds van caravanmerk wisselt 🙂 😉 .

De beurs geeft ook altijd weer mooi de gelegenheid om de nodige caravans, voortenten en overige kampeerspullen te bekijken. Ook hier stonden weer de Adria caravans die we ook noemen in het verslagje van de Caravana. Mooi spul. Bij Pauw is alles op kampeergebied verder wel te vinden. Tevens zijn ze sowieso merkdealer van Eriba en Fendt.

Voor de regio waar wij wonen is het ieder jaar een leuke beurs om weer in de stemming te komen voor het naderende kampeerseizoen.

Geef een reactie