Home Car 450 Spirit 2002

      Geen reacties op Home Car 450 Spirit 2002

Aankoop van een Home Car 450 Spirit 2002 voor zus en zwager

Na 2 seizoenen gebruik van de Delta wilden zus en zwager misschien wel een maatje grotere caravan. Samen met hen internet afgestruind en uiteindelijk uitgekomen bij 2 caravans. Beiden een Home Car met de bouwjaren 2002 en 2003. De 2002 variant was een Home Car 450 Spirit, de 2003 variant een Home Car 450 Racer. De caravans stonden in de buurt van Nijmegen.

Nu had ik toevallig samen met mijn vrouw een paar dagen een hotel in Berg en Dal geboekt. Dus het voorstel om gelijk een caravaninspectie te houden.
Eerst de caravan uit 2003: een 450 Racer, gladde beplating, licht metalen wielen en dus redelijk jong.
Bij aankomst zag de caravan er toch wat smoezelig uit. Ook de striping was hier en daar wat vervaagd en van binnen was hij niet schoon gemaakt. Maar ja, de prijs was erg goed. Afgesproken dat we eerst de andere caravan gingen bekijken en er op terug zouden komen.
Toen naar de tweede uit 2002: een 450 Spirit, hamerslag beplating, stalen velgen, iets ouder en minder sportief. Maar wat was de verrassing: super netjes, strak in de striping, gekeurd en kraakhelder van binnen. Hier was met zorg mee omgegaan. Werd dan ook verkocht wegens familieomstandigheden.
Na overleg en wat foto’s gestuurd te hebben is er gekozen voor de laatste caravan. Na onderhandeling over de prijs en overschrijven de caravan gelijk meegenomen.

Verkoop Delta Liner 3900

Toen zaten we nog met de Delta. Deze op marktplaats gezet. Redelijke belangstelling. Tot op een gegeven moment een Duits sprekende man zich meldt. Omdat o.a. op Marktplaats.nl wordt gewaarschuwd voor buitenlands sprekende internet-oplichters ben ik dan toch wat voorzichtiger. Toch het avontuur aangegaan door vooral vast te houden aan 1 principe: eerst betalen, dan pas overschrijven, vrijwaring ontvangen en daarna mag de caravan mee.

Export caravan

Nu bleek het allemaal best mee te vallen. Het betrof een Duits/Pools bedrijf dat oudere caravans kocht in de westerse landen om ze vervolgens te verhuren op de Poolse markt.
Bedrijf werd uitgeoefend door vader en zoon. Vader kwam eerst kijken en een paar weken later werd de caravan opgehaald door de zoon. Vader wilde eigenlijk het kentekenbewijs mee hebben om de exportpapieren te regelen. Dat hebben we geweigerd. Er gaat niks mee. De caravan werd op een trailer gezet voorzien van exportplaten en exportpapieren die we dezelfde dag konden regelen bij het VWE te Heerhugowaard.

Geef een reactie