Hobby de Luxe Edition 495 UL 2017

Caravan nummer 20!

Alvast maar even wat informatie over de nieuwste aangekochte caravan. Het betreft een heel mooie Hobby de Luxe Edition uit 2017.
Inmiddels de 20e caravan in het rijtje. Jubileumpje zeg maar….Het interieur is prachtig afgewerkt met antraciet gekleurde meubelpanelen, keuken en koelkast.

Extra pakket

Deze caravan was ingeruild bij een sta-caravan bedrijf. Het was echter niet hun handel dus vandaar dat hij weer snel weg mocht. Het is een complete caravan met extra pakket met bedverbreding, tapijtset, reservewiel, grote 50 liter watertank en lichtmetalen velgen.
Hij schijnt ook vloerverwarming te hebben maar dat kan ik nog niet goed vaststellen.
Daar komen we wel achter in het voorjaar als hij uit de stalling komt.

Cassetteluifel en automatische mover


De Hobby de Luxe heeft een sticker achterop dat hij per maart 2019 nog BOVAG gekeurd is.
Daarnaast is de caravan voorzien van een Cassetteluifel van Thule en een volautomatische mover.

De Thule luifel betreft model 6200. Zoiets hebben we nog nooit gehad, maar het lijkt ons lekker praktisch want je hoeft de zakluifel er niet meer aan te hangen en te verwijderen in verband met de voortent.
De mover lijkt weer het type EM303A+ te zijn die we al vele malen eerder hebben gehad. Maar het zou ook zomaar de EM305 kunnen zijn. Dit moeten we nog even uitzoeken in het voorjaar. Inmiddels is het juni 2020. De caravan komt midden juni bij huis. De documentatie nog maar eens goed doorgenomen en wat blijkt? De mover is een EM305+. Toch weer een niveautje hoger dan de voorgaande versies. In de rubriek movers zal ik er begin juli verslag van doen.

Unico Verona luifel op Hobby

Er zit een grote voortent bij van Dorema: de Ibiza 270XL met uitbouw. Loodzwaar pakket met stalen stangen. Dit gaan wij zeker nooit opzetten en daarom hebben we deze tent alvast maar verkocht via Marktplaats. Dan kunnen wij onze Unico Verona Luifel er weer aanhangen.
De Verona hebben kunnen behouden bij de verkoop van de Fendt Bianco. Volgens omloopmaat.nl zou de Verona ook voor de Hobby moeten passen, we gaan het zien.

Vabaf midden juni hebben we de caravan 14 dagen uitgeprobeerd. De tent past gelukkig perfect bij de caravan. Dat valt mee. De voorwanden van de luifel zijn weer niet opgezet. Alleen de luifel en de dakluifel waren voldoende. De caravan zelf is prima bevallen. Niet zo’n porceleinkast als de eerdere 460 UFE uit 2010. Hang- en sluitwerk voelen degelijk aan. De watertank helemaal niet gevuld omdat we een sanitairhok op de plek hadden. Ideaal. Er was ook digitale TV op de camping. Middels een coaxkabel echt een super beeld op de tv. Wij zijn nooit zo van tv kijken op de camping maar deze keer wel lekker met wat Nederlandse weersomstandigheden.
Koken ook niet gedaan in de caravan. Dat deden we op een Cadac Safari en een airfryer. Verder uit eten en eens wat halen.
De mover deed het perfect. Lijkt ook wat sneller dan de eerdere beoordeelde EM303A+ van Enduro.

Alvast een paar foto’s van deze caravan. Ik heb hem op Speurders.nl te koop gezet (zonder Unico) af te halen in september. Wie nu al denkt: die caravan wil ik wel hebben neem dan maar even contact op via reactieformulier.

Geef een reactie