Knaus Sudwind Silver Selection 500 EU 2018

      Geen reacties op Knaus Sudwind Silver Selection 500 EU 2018

Knaus Sudwind Silver Selection 500 EU 2018 (caravan nummer 22)

Na verkoop van de Hobby de Luxe Edition 495 UL en de aankoop van een tijdelijke caravan de Chateau Caratt 430 Nice uit 2005 (aug 2020) waren we weer op zoek naar een vervanger voor de Hobby. De Chateau is gekocht voor onze zoon die voor de eerste keer met een caravan op vakantie wilde. Of deze caravan blijft is nog onzeker. Hij is vrij klein voor een uitbreidend jong gezin. Dus dat wordt verkoop of behoud. We zien het wel. (Update: is weer verkocht per 30 januari 2021)

Voor de Hobby is inmiddels een vervanger gevonden. Een prachtige jonge Knaus Sudwind met het speciale Silver Selection pakket. Complete caravan met als extra opties: Reich volautomaat mover en Lithium accu, Alko ATC, Ventura voortent en nog een TV met losse schotel.

Bemiddeling

Deze caravan is september 2020 gekocht bij dealer de Jong in Hattem. Daar stond de caravan net als de Burstner Averso in 2016 in bemiddeling te koop. Ook de Burstner hebben we dus bij de Jong gekocht. Bemiddeling betekent dat de caravan niet uit inruil is verkregen maar dat deze door middel van tussenkomst van de dealer wordt verkocht voor een particulier. De caravan was redelijk aantrekkelijk geprijsd. Niet helemaal ideaal als ik hem volgend jaar weer enigszins zonder financiële schade kwijt wil. Maar goed, hij is erg mooi…..

Op de dag van ophalen bij de dealer hadden we de auto helemaal volgeladen met kampeerspullen, kleding, inventaris, 2 toppers enz. Er kon helemaal niets meer bij. Stampvol. Reden was dat we direct vanuit Hattem zijn doorgereden naar St. Oedenrode om een week te gaan kamperen. Daar aangekomen was het een hele verhuizing om de caravan in te richten. Voortent gelijk opgezet en kamperen maar….

Gewoon goed

Wat een geweldige caravan. Het ligcomfort van de bedden met de schotels i.p.v. rolbodem was gewoon top. Duidelijke vooruitgang. De mover heeft goed zijn werk gedaan. Hij heeft de caravan moeiteloos op de gele keggen gereden om hem waterpas te krijgen. Ik ben altijd een fan van Fendt caravans maar deze Knaus kan hem evenaren. Echt heel mooi en degelijk gebouwd.
Het is ook een pre dat deze caravan is uitgerust met een Thetford toilet met volledige bediening bovenop. Knaus had in voorgaande modellen vaak de Dometic toiletten. Onhandig en storingsgevoeliger. Achter de auto was het met deze vrij grote caravan ook moeiteloos rijden. Ben benieuwd hoe deze zich houdt als we er mee naar Oost Europa kunnen rijden. Lijkt vooralsnog geen probleem. Eerst maar eens afwachten of we daarheen kunnen in verband met Corona.

Seizoen 2021

Het is inmiddels half april, caravan uit de stalling, en we gaan er weer mee weg binnen Nederland. Daarna in mei nog een keer. Daarna wordt het spannend: zijn we ingeënt, is Hongarije open, zijn we veilig enz? We gaan het meemaken.
Nadat de caravan uit de stalling kwam gelijk een Thule Superb SV fietsendrager gemonteerd. Kunnen we de elektrische fietsen in ieder geval meenemen. SV staat voor short version. Die maat past op vrijwel elke dissel. Voor bepaalde caravans moet je deze versie wel nemen omdat de dissel te kort is. Sowieso voor de Hobby caravans.
Update eind april 2021: nu lekker gekampeerd de afgelopen 2 weken. Het weer was s’nachts koud, overdag redelijk in de ochtend qua temperatuur en in de middag heerlijk. Tot zelfs 20 graden op woensdag 28 april. Caravan doet het uitstekend. Alles werkt naar behoren. De bij de caravan geleverde voortent toch maar verkocht. Mensen uit de buurt van de camping hebben deze gekocht en opgehaald. Wij volstaan met onze prachtige Unico Verona luifel met dakluifel, voorwand en inmiddels ook een gaaswand. Deze laatste is bestemd voor het warme zuiden als we daar weer heen kunnen.
We gebruiken voor de verwarming zo’n klein draaibaar elektrisch kacheltje van 3 tientjes. Die houdt de caravan perfect op temperatuur. Ook s’nachts blijft deze op zijn thermostaat werken en houdt het net aangenaam.

Update: we zijn nu eind mei/begin juni 2021 en staan op een camping in Midwoud. Vrij dicht bij huis maar dat heeft te maken met mogelijke oppasdagen op kleinkinderen. De dag van aankomt op woensdag 26 mei heeft het na 16.00 uur de hele nacht door geregend. Veldje dan ook drijfnat. Maar het goede weer was in aantocht en daar zitten we nu middenin. Heerlijk. Fietsen naar Medemblik/Enkhuizen enz. Vermoedelijk blijven we hier wel zo’n 14 dagen. Vlak daarna de tweede inenting en dan zijn we beiden gereed/geënt voor Hongarije!
Begin juni: die 14 dagen in Midwoud zijn noodgedwongen verruild voor 14 dagen Brabant wegens familieomstandigheden. Nadat deze omstandigheden weer onder controle waren zijn we begin juli afgereisd naar Hongarije. Daar staan we weer heerlijk op ons inmiddels vaste stekkie.

Augustus 2021:totaal 6 weken weg geweest met de caravan. Heerlijke vakantie gehad en ook een prima reis . De nieuwe auto heeft zich uitstekend gedragen. Ja, u leest het goed: andere auto. De Kuga uit 2017 ingeruild voor het nieuwste model uit 2020. Dit model heeft dezelfde motor qua kracht maar uitgerust met 3 cilinders en cilinderuitschakeling. Daarnaast is er geen sprake meer van een “turbogat” waardoor de motor in het vorige model pas bij 2000 toeren zijn kracht liet zien. Deze auto “pakt” gelijk goed op. Hij heeft de combinatie moeiteloos door Europa getrokken.

De caravan eind augustus toch maar weer te koop gezet. Eerst geen enkele reactie op een paar gelukzoekers na. Na een week plotseling een koper: een groot caravanbedrijf. Die wilden hem wel inkopen. En zo is het gegaan. Kunnen we de komende winter weer op zoek….
Dat moeten dan caravans zijn waar de Unico Verona voor past: Fendt 465, Knaus 500, Dethleffs 470, LMC 470, Hobby 495 en wellicht nog een paar. Dat moet ik nog even uitzoeken.

UPDATE eind september 2021: volgende (nr.23) caravan gevonden. Het is een Dethleffs Generation 465 EL geworden uit het jaar 2020. Info volgt tzt. Eerst nog ophalen begin oktober en dan in de stalling…

[slideshow_deploy id=’1067′]

Geef een reactie