Caravan Brochures

In deze rubriek staan lijsten met (gratis) beschikbare digitale caravan brochures. Dit zijn exemplaren die van internet zijn gedownload en exemplaren die door ons zelf zijn gescand. Dat loopt door elkaar.
Per december 2021 is de eerste groep merken gepubliceerd. Per januari 2022 zijn Avento, Burstner, Hobby, Home-Car, Fendt en LMC toegevoegd. De komende tijd volgen meer merken. Er wordt nog steeds aan de uitbreiding gewerkt. In de beginjaren van de lijst Beyerland geldt dat hier ook het merk Award in wordt meegenomen.
Update: eind maart 2022, na heel veel scanwerk zijn er veel merken toegevoegd.
Waar het nog even spaak loopt is met Knaus, Tabbert en de engelse merken. Knaus heeft heel dikke brochures, die komen langzamerhand aan de beurt. Tabbert kent kleine dikke boekjes die vrijwel onmogelijk goed te scannen zijn. De engelse merken hebben niet zo onze interesse dus daar moeten we ons toe zetten om aan te beginnen.

Bruikbare brochures zien wij in brochures die zijn uitgegeven in de Nederlandse en Duitse taal. Ook dat loopt door elkaar. Het liefst hebben we ze in het Nederlands maar dat lukt niet altijd.

Er zijn hier en daar ook Engelse brochures maar die zijn in de lijsten aangeduid met “Z-jaartal, brochure, merk”. Vaak hebben we daar te maken met caravans met de deur aan de “verkeerde” kant en andere uitvoeringen/modellen.

Beschikbaar op aanvraag

In verband met respect op het auteursrecht van deze caravan brochures gaan wij geen afbeeldingen op de site plaatsen en worden de caravan brochures ook niet als download beschikbaar gesteld.
Eén exemplaar van een specifieke brochure met eventuele prijslijst kan opgevraagd worden door uw emailadres door te geven op info@caravanblog.nl.
Mocht u onze service waarderen dan mag u een vrijwillige bijdrage doen van € 1,50 op A.U. Bakker, NL33RABO0161702147 (boek niet alleen over maar stuur ook een mail met de gevraagde brochure)

Statistiek na 1 jaar (8-22 tot 8-23): ongeveer 40% van de verzoekers maakt de vrijwillige bijdrage over. Voor dat jaar bijna het website abonnement. Dank daarvoor.

Grote hoeveelheden en/of groepen brochures worden niet verstrekt/geüpload. Daarvoor willen wij de database nog enigszins uniek houden. Er zit een enorme hoeveelheid tijd/werk in.

Meer catalogi altijd welkom

Mocht iemand in zijn caravan een brochure/prijslijst hebben liggen dan zou ik die graag willen hebben. In de lijsten in deze rubriek kan je de ontbrekende jaartallen vinden. Mag fysiek of in een scan in PDF naar mij gezonden worden.

Uploaden kan eventueel met Wetransfer of Transfernow.

Schroom niet om contact met ons op te nemen! Dit kan via het contactformulier , of via info@caravanblog.nl .

Lijst met beschikbare caravan brochures

AAdriaAvento
BBeyerlandBiodBurstner
CCaradoCaravelairChateau
DDeltaDethleffsDiverse Oldies
EEifellandEriba
FFendt
HHobbyHome Car & Star
KKabeKipKnaus
LLMC
PPolar
SSoliferSpriteSterckeman
TTabbertTEC
WWilk