Over ons

Caravanblog .nl – Wie zijn wij eigenlijk?

Na vele jaren kamperen en veel ervaring met diverse caravans vond ik het tijd om samen met mijn zoon een caravanblog te starten. Gewoon een beetje vrij kletsen over de caravan ervaringen. Wij wonen in de kop van Noord-Holland en het gezin telt 4 personen. Man, vrouw en twee jongens. Beide jongens zijn nu (de laatste sinds juli 2018) uitgevlogen.

Caravans als hobby

Ik (de man des huizes) heb een vreemde “hobby” ontwikkeld; het kopen van een toercaravan en in hetzelfde jaar weer verkopen van dezelfde caravan. Ik maak er een beetje een sport van om geen afschrijving, onderhoud en stalling voor de kiezen te krijgen. Vanaf 2004 ben ik hier mee bezig. Toen kocht ik mijn eerste eigen caravan. Ik handel niet in caravans maar gebruik ze. Iedere caravan (op vijf na) heb ik op deze wijze gemiddeld genomen met de portemonnee dicht weer weten te verkopen.

Dat “op vijf na” betekent dat ik hiermee niet ben weggeweest. Deze werden min of meer afgekeurd door het parlement. Ik kocht de caravans veel op eigen houtje en dan loop je het risico dat de echtgenote ze minder geweldig vind. Deze vijf komen ook voorbij in de verhalen per jaartal.

De jaren voor 2004 gebruikten we de caravan van mijn ouders (die ook fanatiek caravanrijders waren). Dat betrof een Chateau Cantara 2000 uit 1994.

Caravan nummer 22 in aantocht

We zitten nu in september 2020 en heb inmiddels mijn 20e en 21e caravan (20e, Hobby de Luxe Edition uit 2017) op het pad gehad. Deze Hobby in oktober 2019 gekocht en in de stalling gezet. De info over deze caravan is per oktober 2019 verschenen op de blog.Deze caravan per half augustus 2020 weer verkocht.

Caravan 21 betreft een (tijdelijke) caravan voor onze oudste zoon. Als die bevalt dan blijft ie en zo niet dan gaat hij weer in de verkoop. Betreft een Chateau Caratt 430 Nice uit 2005. Pracht exemplaar.

Voor ons zelf ook weer uitgekeken naar een andere caravan. Die was weer snel gevonden. Een Knaus Sudwind Silver Edition uit 2018 (22e caravan) compleet met nieuwe BOVAG-keuring en garantie. Verder volautomaat mover, ATC antislinger installatie en voortent. Wat we met de voortent doen weten we nog niet want we hebben nog steeds onze Unico Verona luifel+dakluifel+voorwand. Die zou ook weer op deze caravan moeten passen.
Caravan wordt half september geleverd.

De auto is nog steeds de Ford Kuga St-line met 150 pk uit 2017. De meest complete Kuga die er te vinden is op dealer- en verkoopsites. Auto heeft o.a. wegklapbare trekhaak, een genot voor een caravanner. Dit komt mede door het feit dat de aansluiting voor de stroomkabel op de haak zelf zit. Dan hoef je niet op je knieën onder de auto om die aan te sluiten.

Ik heb zoveel mogelijk details van alle caravans vastgelegd in Excel: wanneer gekocht, van wie, bouwjaar/kenteken jaar, wanneer verkocht, aan wie, voor welke vakantie gebruikt en welke auto’s ze hebben getrokken. Vandaar dat ik alles chronologisch nog aardig kan achterhalen.

Daarnaast heb ik van iedere caravan foto’s gemaakt: zowel de standaard vakantie-kiekjes als speciaal voor doorverkoop. Alle afbeeldingen van de caravans op deze website komen dan ook uit mijn zelf-aangelegde databank!

Ik vond het een leuk idee om al deze info te delen in een blog. De naam was al snel gevonden, eenvoudig en doeltreffend: caravanblog. Het is een eenzijdig verhaal van mijn kant. Ervaringen van andere mensen kunnen totaal anders zijn. Laat je er dus niet geheel door leiden maar er kunnen handige weetjes in zitten.

Heb jij andere ervaringen met een bepaald model of heb je vragen waar ik wellicht mee kan helpen, laat dan gerust een reactie achter onder een van de blog berichten of op onze Facebook pagina!

Vriendelijke groet,

De Bakkertjes.

caravanblog_overons