Over ons

Caravanblog .nl – Wie zijn wij eigenlijk?

Na vele jaren kamperen en veel ervaring met diverse caravans vond ik het tijd om samen met mijn zoon een caravanblog te starten. Gewoon een beetje vrij kletsen over de caravan ervaringen. Wij wonen in de kop van Noord-Holland en het gezin telt 4 personen. Man, vrouw en twee jongens. Beide mannen zijn nu (de laatste sinds juli 2018) uitgevlogen. De jongste heeft zijn studie afgelopen juni afgerond.

Caravans als hobby

Ik (de man des huizes) heb een vreemde “hobby” ontwikkeld; het kopen van een toercaravan en in hetzelfde jaar weer verkopen van dezelfde caravan. Ik maak er een beetje een sport van om geen afschrijving, onderhoud en stalling voor de kiezen te krijgen. Vanaf 2004 ben ik hier mee bezig. Toen kocht ik mijn eerste eigen caravan. Ik handel niet in caravans maar gebruik ze. Iedere caravan (op vijf na) heb ik op deze wijze gemiddeld genomen met de portemonnee dicht weer weten te verkopen.

Dat “op vijf na” betekent dat ik hiermee niet ben weggeweest. Deze werden min of meer afgekeurd door het parlement. Ik kocht de caravans veel op eigen houtje en dan loop je het risico dat de echtgenote ze minder geweldig vind. Deze vijf komen ook voorbij in de verhalen per jaartal.

De jaren voor 2004 gebruikten we de caravan van mijn ouders (die ook fanatiek caravanrijders waren). Dat betrof een Chateau Cantara 2000 uit 1994.

Caravan nummer 18 gepasseerd

We zitten nu in juni 2019 en heb inmiddels mijn 18e caravan (Hobby Premium 460 UFE 2012) op het pad gehad. Deze in maart 2018 gekocht en deze 2 dagen na onze vakantie (maand in Hongarije) in juli 2018 al weer verkocht. De info over deze caravan is per 27 december 2018 verschenen op de blog.

Ik dacht pas in 2019 de 19e caravan te kopen maar dat is toch al oktober 2018 geworden. Deze kon ik niet laten staan. Zo geweldig spatzuiver en ook nog mijn favorietje: een Fendt. Betreft Fendt Bianco Selection 465 TGE uit 2016. Compleet met automatische mover, airco/kachel combi, Unico Verona tent (later vervangen door eenzelfde luifel met dakluifel) en pakket met lichtmetaal, reservewiel en tapijtset. Inmiddels zijn de eerste uitstapjes gemaakt met deze caravan. Zie hiervoor de rubriek “Caravans”.

In juli 2018 ook de trekauto weer veranderd. Ford Kuga Titanium uit 2016 ingeruild voor Ford Kuga St-line uit 2017. De meest complete Kuga die er te vinden is op dealer en verkoopsites. Weer Kuga inderdaad want is een super goede caravantrekker.

Ik heb zoveel mogelijk details van alle caravans vastgelegd in Excel: wanneer gekocht, van wie, bouwjaar/kenteken jaar, wanneer verkocht, aan wie, voor welke vakantie gebruikt en welke auto’s ze hebben getrokken. Vandaar dat ik alles chronologisch nog aardig kan achterhalen.

Daarnaast heb ik van iedere caravan foto’s gemaakt: zowel de standaard vakantie-kiekjes als speciaal voor doorverkoop. Alle afbeeldingen van de caravans op deze website komen dan ook uit mijn zelf-aangelegde databank!

Ik vond het een leuk idee om al deze info te delen in een blog. De naam was al snel gevonden, eenvoudig en doeltreffend: caravanblog. Het is een eenzijdig verhaal van mijn kant. Ervaringen van andere mensen kunnen totaal anders zijn. Laat je er dus niet geheel door leiden maar er kunnen handige weetjes in zitten.

Heb jij andere ervaringen met een bepaald model of heb je vragen waar ik wellicht mee kan helpen, laat dan gerust een reactie achter onder een van de blog berichten of op onze Facebook pagina!

Vriendelijke groet,

De Bakkertjes.

caravanblog_overons