Over ons

Caravanblog .nl – Wie zijn wij eigenlijk?

Na vele jaren kamperen en veel ervaring met diverse caravans vond ik het tijd om samen met mijn zoon een caravanblog te starten. Gewoon een beetje vrij kletsen over de caravan ervaringen. Wij wonen in de kop van Noord-Holland en het gezin telt 4 personen. Man, vrouw en twee jongens. Beide jongens zijn nu (de laatste sinds juli 2018) uitgevlogen.

Caravans als hobby

Ik (de man des huizes) heb een vreemde “hobby” ontwikkeld; het kopen van een toercaravan en in hetzelfde jaar weer verkopen van dezelfde caravan. Ik maak er een beetje een sport van om geen afschrijving, onderhoud en stalling voor de kiezen te krijgen. Vanaf 2004 ben ik hier mee bezig. Toen kocht ik mijn eerste eigen caravan. Ik handel niet in caravans maar gebruik ze. Iedere caravan (op vijf na) heb ik op deze wijze gemiddeld genomen met de portemonnee dicht weer weten te verkopen.

Dat “op vijf na” betekent dat ik hiermee niet ben weggeweest. Deze werden min of meer afgekeurd door het parlement. Ik kocht de caravans veel op eigen houtje en dan loop je het risico dat de echtgenote ze minder geweldig vind. Deze vijf komen ook voorbij in de verhalen per jaartal.

De jaren voor 2004 gebruikten we de caravan van mijn ouders (die ook fanatiek caravanrijders waren). Dat betrof een Chateau Cantara 2000 uit 1994.

Caravan nummer 19 gepasseerd

We zitten nu in mei 2020 en heb inmiddels mijn 20e caravan (Hobby de Luxe Edition uit 2017) op het pad. Deze in oktober 2019 gekocht en in de stalling gezet. Caravan 19 (Fendt Bianco Selection 465 uit 2016) 2 maanden na onze vakantie (maand in Hongarije) begin oktober 2019 weer verkocht. De info over deze caravan is per oktober 2019 verschenen op de blog.

Ik dacht pas in 2020 de 20e caravan te kopen maar dat is toch al eind oktober 2019 geworden. Deze kon ik niet laten staan. Een prachtige caravan uit 2017 die was ingeruild op een stacaravan. Betreft een Hobby de Luxe Edition 495 UL. Compleet met automatische mover, pakket met lichtmetaal, reservewiel en tapijtset, cassetteluifel en vloerverwarming. Caravan ziet er smetteloos uit en heeft een fantastisch mooi zwart/antraciet kleurig interieur. Weer een caravan met enkele bedden en (maar weer eens) een joekel van een koelkast van 150 liter. Stond dus te koop bij een stacaravan dealer. Die wilde er wel weer zo snel mogelijk vanaf. De bijgeleverde grote seizoensvoortent (Dorema) gelijk weer verkocht. Wij hadden de Unico Verona van de Fendt behouden en past zo goed als zeker ook op deze Hobby. Dat gaan we voorjaar 2020 bekijken. Mocht iemand al interesse hebben in deze caravan dan mag je je melden. Wellicht doen we er dan al weer eerder afstand van. Inmiddels (maart 2020) zijn we ingehaald door een vreselijke realiteit en zal er van een campingjaar niet veel terecht komen. Het Coronavirus zal je maar treffen. Rampzalig.
Er komt enig licht in de duisternis. Per mei mogen veel campings weer open. Wij hebben dan ook een camping met eigen sanitair naast de caravan geboekt voor 14 dagen. Expres dicht bij huis zodat we zo weer thuis kunnen zijn en geen beroep hoeven doen op medische zorg in andere regio’s mocht het mis gaan. We kijken nu al uit naar deze weken. Heerlijk even studderen rond de caravan.

De auto is nog steeds de Ford Kuga St-line met 150 pk uit 2017. De meest complete Kuga die er te vinden is op dealer- en verkoopsites. Auto heeft o.a. wegklapbare trekhaak, een genot voor een caravanner. Dit komt mede door het feit dat de aansluiting voor de stroomkabel op de haak zelf zit. Dan hoef je niet op je knieën onder de auto om die aan te sluiten.

Ik heb zoveel mogelijk details van alle caravans vastgelegd in Excel: wanneer gekocht, van wie, bouwjaar/kenteken jaar, wanneer verkocht, aan wie, voor welke vakantie gebruikt en welke auto’s ze hebben getrokken. Vandaar dat ik alles chronologisch nog aardig kan achterhalen.

Daarnaast heb ik van iedere caravan foto’s gemaakt: zowel de standaard vakantie-kiekjes als speciaal voor doorverkoop. Alle afbeeldingen van de caravans op deze website komen dan ook uit mijn zelf-aangelegde databank!

Ik vond het een leuk idee om al deze info te delen in een blog. De naam was al snel gevonden, eenvoudig en doeltreffend: caravanblog. Het is een eenzijdig verhaal van mijn kant. Ervaringen van andere mensen kunnen totaal anders zijn. Laat je er dus niet geheel door leiden maar er kunnen handige weetjes in zitten.

Heb jij andere ervaringen met een bepaald model of heb je vragen waar ik wellicht mee kan helpen, laat dan gerust een reactie achter onder een van de blog berichten of op onze Facebook pagina!

Vriendelijke groet,

De Bakkertjes.

caravanblog_overons