Over ons

Caravanblog .nl – Wie zijn wij eigenlijk?

Na vele jaren kamperen en veel ervaring met diverse caravans vond ik het tijd om samen met mijn zoon een caravanblog te starten. Gewoon een beetje vrij kletsen over de caravan ervaringen. Wij wonen in de kop van Noord-Holland en het gezin telt 4 personen. Man, vrouw en twee jongens. Beide jongens zijn nu (de laatste sinds juli 2018) uitgevlogen. Inmiddels, we zijn nu 2023, zijn we ook twee kleinkinderen rijker. Dat is een geweldige belevenis kan ik je beloven.

Caravans als hobby

Ik (de man des huizes) heb een vreemde “hobby” ontwikkeld; het kopen van een toercaravan en in hetzelfde jaar weer verkopen van dezelfde caravan. Ik maak er een beetje een sport van om geen afschrijving, onderhoud en stalling voor de kiezen te krijgen. Vanaf 2004 ben ik hier mee bezig. Toen kocht ik mijn eerste eigen caravan. Ik handel niet in caravans maar gebruik ze. Iedere caravan (op vijf na) heb ik op deze wijze gemiddeld genomen met de portemonnee dicht weer weten te verkopen.

Dat “op vijf na” betekent dat ik hiermee niet ben weggeweest. Deze werden min of meer afgekeurd door het parlement. Ik kocht de caravans veel op eigen houtje en dan loop je het risico dat de echtgenote ze minder geweldig vind. Deze vijf komen ook voorbij in de verhalen per jaartal.

De jaren voor 2004 gebruikten we de caravan van mijn ouders (die ook fanatiek caravanrijders waren). Dat betrof een Chateau Cantara 2000 uit 1994.

Caravan nummer 24 gearriveerd

We zitten nu in mei 2023 en heb inmiddels mijn 24e caravan op het pad. Deze caravan gekocht in april 2023.  (Voor de eerste ervaringen lees verder in de rubriek “caravans” en dan bij de Dethleffs Generation. De rubriek Knaus 2022 met foto’s e.d. moet nog gemaakt worden.)

Betreft een volledig nieuwe (2022) Knaus Sudwind 60 Years 500 EU geleverd door Knobben in Rijssen. Dethleffs ingeruild. De Dethleffs bracht hetzelfde geld op als dat ik voor betaald had inclusief mover en Siena luifel.

De auto is per juli 2021 vervangen door een Ford Kuga St-line X met 150 pk uit 2020. Over deze auto volgt nog nadere info.  Update augustus 2021: nog steeds heerlijk op vakantie in zuid-oost Europa. Auto heeft het geweldig gedaan met de caravan. Karakter van de motor is zo dat deze veel beter bij lage toeren reeds zijn kracht vindt. De vorige auto (met dezelfde motor) had een turbogat waardoor de kracht pas vanaf 2000 toeren beschikbaar kwam. Tot dusver dus zeer tevreden. Stabiliteit van het geheel is hetzelfde als de vorige auto. Gewoon betrouwbaar en goed. Ook het jaar 2022 is uitstekend verlopen met de auto. Alleen de in Duitsland gemonteerde all-season banden bevielen minder. Die maakten een enorme herrie bij een bepaalde snelheid. In Hongarije deze banden van voor naar achter gewisseld waarna het geluid er nog was maar dan bij een andere (gunstigere) snelheid. Inmiddels stel zomerbanden gekocht die er in april 2023 ondergezet zijn. Wat een verademing. Nu volledige rust aan boord. De eerste kilometers in mei 2023 naar Brabant met de nieuwe combi en nieuwe banden is uitstekend verlopen. Caravan ligt als een huis.

Ik heb zoveel mogelijk details van alle caravans vastgelegd in Excel: wanneer gekocht, van wie, bouwjaar/kenteken jaar, wanneer verkocht, aan wie, voor welke vakantie gebruikt en welke auto’s ze hebben getrokken. Vandaar dat ik alles chronologisch nog aardig kan achterhalen.

Daarnaast heb ik van iedere caravan foto’s gemaakt: zowel de standaard vakantie-kiekjes als speciaal voor doorverkoop. Alle afbeeldingen van de caravans op deze website komen dan ook uit mijn eigen archief.

Ik vond het een leuk idee om al deze info te delen in een blog. De naam was al snel gevonden, eenvoudig en doeltreffend: caravanblog. Het is een eenzijdig verhaal van mijn kant. Ervaringen van andere mensen kunnen totaal anders zijn. Laat je er dus niet geheel door leiden maar er kunnen handige weetjes in zitten.

Heb jij andere ervaringen met een bepaald model of heb je vragen waar ik wellicht mee kan helpen, laat dan gerust een reactie achter onder een van de blog berichten of op onze Facebook pagina!
En…ik heb een aardige database van (oude) brochures. Mocht je wat zoeken, stuur maar een berichtje naar de info@caravanblog.nl

Vriendelijke groet,

De Bakkertjes.

caravanblog_overons