Knaus Sudwind 500 FU 2011

      Geen reacties op Knaus Sudwind 500 FU 2011

In de winter 2014/2015 weer achter een caravan aan. Deze gevonden in Zevenaar. Het betrof een Knaus Sudwind uit 2011.
De eerste afgifte van het kentekenbewijs was in Duitsland in 2012. Deze caravan is dus later geïmporteerd. De caravan heeft blijkbaar het eerste jaar een tijdje in een showroom gestaan waardoor hij later op kenteken is gekomen.
Deze caravan was van de nieuwe lijn van Knaus. Een moderne wagen.

Lieveheersbeestjes

Na thuiskomst met de nieuwe aankoop bleken er overal lieveheersbeestjes te lopen en er lagen er ook een heleboel dood in de bankbakken. Vreemd. Stofzuiger er doorheen om ze te verdrijven. Toch kwamen ze de dagen daarna weer steevast boven water.
Daarna steeds weer controleren en stofzuigen. Zo langzamerhand raakten we ze kwijt. Schade of iets dergelijks was er niet aangericht. Het was alleen maar vreemd en ongemakkelijk.

Ruimte

De Knaus was wel de ruimste caravan die we ooit hebben gehad. Daarmee bedoel ik de ruimte rond de zitgroep en de loop/bewegingsruimte voor de keuken. Kwalitatief zat alles goed in elkaar. De sluitingen van kastjes, deuren en laadjes waren van goede kwaliteit.
Deze caravan had geen mover bij aankoop. Dit was nou niet bepaald het type caravan dat je even met zijn tweeën verplaatst op een grasveld. Dus er moest een mover onder komen. Dat is, zoals is te lezen in de rubriek “movers”, de Enduro EM303A geworden. Prima ding.

Nadeel Knaus Sudwind 500FU

De caravan voldeed aan vrijwel al onze wensen. Er was wel een dingetje van kritiek. Dat was het toilet en de toegang daartoe. Aan de binnenkant van de toegangsdeur zit een soort handdoekrekje gemonteerd. Deze maakt de toegang tot de toiletruimte erg krap. Zeker als je wat gezet bent (en dat ben ik) dan moet je je er een beetje inwurmen.
Tweede punt wat mijn vrouw erg lastig vond was de bediening van het Dometic toilet. Je moet onder, bijna bij de grond, een hendel naar buiten trekken om het toiletgat te openen. Dat gaat niet soepel, zeg maar lastig. Bij een Thetford toilet zit er een hendel bovenop die je opzij schuift. Stukken eenvoudiger. Nou ja, er moet toch wat te zeuren zijn. Toch ga ik er wel op letten bij de aankoop van volgende caravans.

Voorjaar 2015

We zijn dat voorjaar naar camping Jelly’s Hoeve in Havelte geweest. Een camping voor 50 plussers waar kinderen alleen overdag als bezoekers mogen komen. Met andere woorden: een rustige camping met voldoende faciliteiten. Restaurants en het dorp liggen op loopafstand. Het sanitair bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Beiden zijn keurig schoon. De wifi was ook van goede kwaliteit. We konden TV kijken op de ipad dus de snelheid was voldoende.

Zomervakantie

In de zomer zijn we wederom naar het zuidoosten afgereisd. Eerst weer naar onze vaste tussencamping in Duitsland bij Velburg (tussen Nürnberg en Regensburg langs de A3). Vrienden waren ditmaal ook mee met een onlangs aangeschafte Knaus Sudwind uit 2004. De aankoop heb ik samen met hen gedaan bij een particulier in Leeuwarden. Het verhaal rondom deze caravan zal ik later in een apart bericht beschrijven.

Vanuit de tussencamping zijn we naar Wenen gereisd. Daar hebben we gestaan op camping Paradis Garden. Aardige camping op zo’n 20 kilometer van Wenen. Vanaf de camping kon je naar een meertje lopen/fietsen waar ze een forel voor je vingen. Deze werd dan een uurtje later gepresenteerd op een bord met aardappelen en groente. Heerlijke maaltijd.
Uiteraard hebben we Wenen bezocht. Mooie stad maar met erg heet weer is het wel een verzoeking om je door de stad te wurmen. Meeste indruk maakte deze maal de keizerlijke stallen en een paleis waar de bekende Oostenrijkse vorstin Sissy woonde (niet Schloss Schonbrun).

Vanuit Oostenrijk zijn we afgezakt naar het Balatonmeer in Hongarije. Daar hadden we thuis al een camping gespot die er vriendelijk en rustig uitzag. Gaat om camping St. Ilona dichtbij de grote plaats Kezthely. De camping is gelegen in een oude boomgaard en biedt daardoor voldoende beschutting tegen de vaak zeer hete zomerzon. Op de camping is een zwembad van bescheiden afmetingen. Net groot genoeg om lekker af te koelen maar klein genoeg om er geen kinderspeelplaats van te maken. De camping is dan ook eigenlijk voor de wat oudere rustzoeker bestemd.
Wat een geweldige aanwinst voor deze camping is, is het restaurant. Deze wordt door de campinggasten en door mensen van buiten in groten getale bezocht. Logisch ook want het eten is er geweldig. Timo de eigenaar van het restaurant komt persoonlijk bij iedereen aan tafel een praatje maken en ook de eindafrekening opmaken. Die rekening is voor Nederlandse begrippen een lachertje. Een complete maaltijd (voor-,hoofd, en nagerecht) voor 2 personen met drank komt op zo’n € 25,- a € 30,-.

Verkoop van de Knaus Sudwind

Na de vakantie de Knaus weer in de verkoop gedaan. Dat is na een weekje of drie adverteren weer prima gelukt. Heb op deze caravan iets moeten bijleggen omdat er een nieuwe mover onder is gekomen. Dat “iets” was niet meer dan € 200,-. Dat bespaarde ik alleen al door geen stalling te hebben en de verzekering kon uiteraard gestopt worden.

Geef een reactie