TEC Weltbummler Elegance 470 TE 2011

Groter dan gedacht!

Onze 16e caravan heb ik in december 2016 gevonden in Groningen: een TEC Weltbummler Elegance uit 2011. Een flinke caravan die groter was dan het typenummer doet vermoeden. Dat 470 TE betekent eigenlijk gewoon 500 qua maatvoering. De caravan is precies even groot als de Knaus Sudwind 500 FU die ik in 2015 had. Beiden hebben ook dezelfde omloopmaat voor de voortent/luifel.
Het gewicht daarentegen viel wel weer mee met een leeg gewicht van 1070 kg. Het maximaal kentekengewicht viel wat tegen met 1350 kg. Hierdoor is het laadvermogen wat beperkt.

Uitrusting TEC Weltbummler Elegance zeer compleet

Deze caravan was standaard uitgerust met boiler, mover, Weekender panoramaluifel, Unico Genua voortent, hordeur, extra serviceluik, fietsendrager en voorraam (normaal dichte plaat). De caravan had twee enkele bedden. Voor ons was dit de eerste keer dat we deze indeling hadden.
De caravan zag er uitermate netjes, schoon en schadevrij uit.


Het merk TEC bestaat niet meer sinds 2013. Het merk is opgegaan in LMC. Beide merken kwamen al uit 1 fabriek waardoor men besloot onder 1 merk voort te gaan. Veel onderdelen en overige kenmerken komen dan ook al jaren overeen. Beide merken zijn kwaliteitscaravans. Ook deze TEC Weltbummler zat goed in elkaar. Alles voelt degelijk aan. Een beetje Fendt-gevoel. Rangeren

Ook deze caravan was uitgerust met een mover. Deze had ik nog niet eerder gehad. Het was een Powrmover die handmatig op de banden gebracht moet worden met een sleutel. Over de mover zal ik mijn oordeel geven in de rubriek “Movers” onder Accessoires.

Campings

Met deze TEC Weltbummler begin mei 2017 naar Brabant geweest en hebben daar een week gestaan op camping De Kluis te Heeze. Een kleine boerderijcamping waar je in volledige rust je tijd kan doorbrengen. Sanitair is van topniveau. De eigenaar geeft je bij aankomst een rondleiding over het terrein en de gebouwen. Weet je gelijk waar je aan toe bent. Betreft camping met ongeveer 18 plekken, dus echt druk zal het nooit zijn. 


Met hemelvaart 2017 zijn we naar Roodhuis bij Sneek geweest. Hier gestaan op camping de Finne die goed is voor zo’n 50 staanplaatsen. We hadden geweldig mooi weer de week die we er gestaan hebben. Deze keer de elektrische fietsen mee (heel gewicht) en daar heerlijk gefietst.

UNICO tent verkocht

Toen we op de camping in Heeze stonden belde iemand op of de Unico tent nog te koop was. Ik had deze op marktplaats gezet omdat wij een dergelijke tent toch niet gaan opzetten met zijn tweeën. Deze Unico Genua 280 zwart/champagne was een “best geteste tent” door de ANWB. De beller is langs gekomen op de camping en de tent werd voor een prima prijs verkocht.

Auto

Zoals in “over ons” vermeld had ik de Opel Astra diesel ingeruild voor een Ford C Max benzine uit 2013. Deze auto met deze motor heeft totaal geen moeite met een dergelijk grote caravan. We waren, zeker naar Sneek, behoorlijk aangeladen maar de combinatie gaf geen krimp. Ontspannen rijdend ondanks stevige zijwind. Voor het gezicht wel een beetje kleine auto met zo’n grote caravan. Maar ja, invloed op de rij eigenschappen heeft dat niet.

De Ford is een sterke auto met gelijkwaardige tot betere capaciteiten dan de populaire SUV’s zoals Kia Sportage, Hyundai ix35, Mazda CX5 van dezelfde bouwjaren. Zie hiervoor caravantrekker.nl.

Naar Hongarije met een andere caravan

Voor de lange reis naar Hongarije wil ik toch eigenlijk een iets compactere caravan hebben. Dus deze toch maar weer in de verkoop. Op 3 sites geadverteerd. Er kwam mondjesmaat belangstelling, dat ging dus niet zo snel. Tot opeens een telefoontje van een dealer. Die had er wellicht mensen voor. We hebben een prijs afgesproken en ik zou weer horen. Volgende dag telefoontje dat de mensen hadden afgehaakt. Jammer, dacht ik. Maar wat bleek, de dealer wilde hem zelf inkopen. Voor mij prima en na de verkoop van de Genua tent kon het financieel ook goed uit.

Tijdens onze week in Roodhuis/Sneek heb ik de 17e caravan gekocht waarmee we naar Hongarije gaan. Hierover later meer.


[slideshow_deploy id=’574′]

Geef een reactie