LMC Musica 430D 2010

      2 reacties op LMC Musica 430D 2010

LMC Musica 430D, degelijke caravan

Zoals gezegd in voorgaande blogposts hebben we een caravan gevonden (onze nummer 17 inmiddels) die iets kleiner is dan de TEC. Het betrof een LMC Musica 430D. Dat modelnummer zet je wel op het verkeerde been. De opbouwlengte is namelijk 450 cm. Dat gold ook voor de TEC die een modelnummer 470 kent maar in werkelijkheid 500 cm lang is.

Toen we in mei op de camping stonden in Roodhuis wisten we al dat een dealer de TEC zou inkopen. Daarom konden we zoeken naar een volgende caravan tijdens dit weekje. Dat is dus de LMC geworden. We vonden deze in Wolvega wat ook in Friesland ligt. Dus zijn we er gaan kijken en de deal rond gemaakt met het echtpaar dat wegens leeftijd ging stoppen met kamperen.

Gedurfde caravan

De caravan was er eentje met een wat afwijkende kleurstelling. Het betrof een caravan met rode bekleding met wit motiefje en een (waarschijnlijk) vast gelijmde rode vloerbedekking. Ook het matras is rood. Op de foto’s lijkt deze combi niet erg spectaculair. Toch viel het “live” best mee met de kleuren. Velen vinden vloerbedekking niet mooi/lekker/besmettelijk in een caravan. Toch is het heerlijk zacht en warm. En in dit geval was het echt goed schoon.

Qua uiterlijk en uitvoering was het een geweldige caravan. Standaard uitgerust met een GFK hagelbestendig dak, een mover (dezelfde als onder de TEC), een afzuigkap en een UNICO Verona luifel met voorwand. Een prachtige caravan die nieuw was gekocht door het echtpaar uit Wolvega.

Reis richting Hongarije

Met de LMC en de Ford C Max weer richting Hongarije geweest deze zomer. De combinatie reed perfect. Je merkt duidelijk de kracht van de motor van de C Max. Hij trekt de combinatie moeiteloos de heuvels door in Duitsland. Omdat we samen met kennissen reden met een iets zwakkere combinatie moesten we ons vaak inhouden om hen de kans te geven om ons bij te houden. Voordat je er erg in hebt rij je zo 110 a 120 km/uur. Dat is niet veilig meer ondanks dat het veilig voelt. De kruissnelheid waarmee we reden was 100 km/uur.

We hadden deze keer twee fietsen achterop waarmee het wel even puzzelen was om de kogeldruk op zo’n 70 kilo te krijgen. Zelfs de scottelbraai is onder het bed beland om tegenwicht te bieden.

Na twee stops onderweg, camping Am Hauenstein en camping Wien-Sud, weer aangekomen op de camping waar we nu voor de derde keer komen (St.Ilona). Daar hebben we 3,5 week gestaan met geweldig weer en met veel gezellige mensen om ons heen.
Het weer was op 2 dagen na geweldig. Overdag van warm tot zeer heet en s ’nachts koelt het gelukkig redelijk af. Hongarije is een onontdekt land door ons Hollanders. Geen massatoerisme, vriendelijke bevolking, gedisciplineerde voertuigbestuurders, goed eten en dat tegen een lage prijs.

Degelijk

Zoals verwacht heeft de LMC Musica heeft zich goed gehouden deze vakantie. De caravan staat op een net iets hoger plan dan een TEC. Dat uit zich eigenlijk alleen in de uitrusting. De gebruikte materialen zijn vergelijkbaar met de TEC. Alles voelt degelijk aan. Alles werkte tot in perfectie.
Een detail dat me opviel was het gemak waarmee de watertank zich liet vullen aan de buitenkant van de caravan. Meestal moet je met een gieter heel rustig schenken anders gutst het water je weer tegemoet. Bij deze helemaal niet. Je kon in een keer de gieter zonder morsen leeg schenken.

De boiler en de watertank waren ook op een goed toegankelijke plek gemonteerd. De boiler zat onder een zitbank waardoor je de aftapkraantjes gemakkelijk kon bedienen. De watertank zat direct vooraan onder het grote bed zodat je hier ook goed bij kunt om de stop eruit te trekken.

Klein nadeeltje aan de LMC Musica waar meer caravans last van hebben is dat je de besteklade niet te vol (te hoog) moet laden anders tikt het bestek tegen de balk aan de onderkant van het aanrechtblad aan. Daar zitten ook de schakelaars voor gas naar het gastoestel, de koelkast en verwarming. Die kunnen ze beter lager in een kastje monteren.

Verkoop van de LMC Musica

Na de vakantie de caravan maar weer eens op diverse sites geadverteerd. Weinig tot geen reacties behalve de handelaren uiteraard. Wellicht toch de kleurstelling die wat tegen zit. Tevens is de indeling met dwarsbed schijnbaar niet zo populair. Toch zie ik dat niet als minpunt ten opzichte van een Frans bed. Dit dwarsbed is ten eerste ruimer dan het Frans bed en ten tweede moet je ook over elkaar kruipen om eruit te komen. De maten waren 1,50 mtr bij 2.15 mtr. Meestal komt een caravanbed niet verder dan 1,40 bij 2.00.

Aan het eind van de vakantie in Hongarije had ik een UNICO Genua 280 voortent gespot op Marktplaats. Deze was te koop in Drachten en nagenoeg nieuw. De prijs was ongelooflijk laag. Deze direct gekocht en op “gereserveerd” laten zetten voordat anderen dit ook te zien kregen. Direct na thuiskomst deze tent opgehaald. Zag er inderdaad als nieuw uit op het eerste gezicht.

Nu kon ik deze tent bij de caravan doen en de UNICO Verona luifel verkopen. Die was ik binnen een paar dagen kwijt voor iets meer geld dan dat ik de voortent kocht.
De verkoop van de caravan bleef ondanks deze voortent moeizaam verlopen. Dus sowieso zijn we eind augustus nog maar ruim een week gaan kamperen in Brabant (camping ’t Dekske te Wintelre). Het was schitterend weer. Geen drup regen gehad en temperaturen van 23 tot 31 graden.

Tijdens deze week meldden zich ineens potentiele kopers voor de caravan (zonder voortent) uit Enschede. Deze mensen hebben ons bezocht op de camping en we hebben de deal rond gemaakt. De caravan wordt dan wel pas per maart 2018 opgehaald. Er is voldoende aanbetaald zodat we verzekerd zijn dat de koop door gaat.
Update april 2021: de kopers van deze LMC melden ons dat zij de caravan hebben ingeruild voor een exemplaar uit 2017. Erg leuk dat ze ons hiervan op de hoogte houden. We hebben ze gefeliciteerd met deze aankoop. Het betreft een LMC Passion 440 D met frans bed. Erg mooi.

Verkoop voortent

In dezelfde week ook de voortent te koop gezet. Deze hadden we inmiddels met hulp van een buurman op de camping opgezet. Prachtige schone, nieuwe voortent. Echt spatzuiver. In de advertentie aangegeven dat de tent nu nog opgezet te zien was. Daarop reageerde iemand uit Den Bosch en kwam kijken en heeft hem uiteraard direct gekocht nadat hij zag hoe nieuw deze tent nog was.

De tent voor veel meer verkocht dan waarvoor ik deze aankocht. Hierdoor kon ik op de caravan wat laten vallen zodat ik wederom met gesloten beurs de zaak kon afronden.
Voorlopig nu even rust aan het caravanfront. Maar stiekem hou ik toch de verkoopsites in de gaten. Je weet maar nooit.

[slideshow_deploy id=’686′]

2 gedachten over “LMC Musica 430D 2010

 1. Fam v/d Wetering

  Wij zijn de mensen uit Enschede die de LMC 430D hebben gekocht.
  De caravan bevalt uitstekend, hebben er al verschillende lange vakanties mee gemaakte, vorig jaar naar de costa Dorado in spanje.
  Dit jaar in mei naar Trogir in Kroatie voor 6 weken.
  de LMC rijdt geweldig achter de auto(renault Kadjar).
  Wij zijn nog steeds happy met de koop.

  1. Caravanblog Auteur bericht

   Hallo Fam vd Wetering,

   Wij weten nog heel goed wie jullie zijn hoor. Erg leuk om met jullie de zaak rond te maken op een bijzondere wijze met bezichtiging in Brabant en later ophalen in Noord Holland (en we vergeten jullie attente kaartje bij de geboorte van onze kleinzoon ook niet). Mooi dat de caravan goed bevalt. Wij hebben de caravans altijd maar vrij kort maar willen wel graag dat de opvolgende eigenaren er ook veel plezier van hebben.
   Jullie maken er goed gebruik van door er steeds langere tijd mee weg te gaan. Heerlijk om zo te kunnen genieten van je pensioen. Wij kijken ook weer uit naar het voorjaar en zomervakantie om weer op pad te kunnen met de caravan. Hadden wij ooit gezegd/vermeld dat we een website/blog hadden? Zo niet, dan knap dat je ons gevonden hebt.

   Vriendelijke groeten uit Noord Holland

Geef een reactie